Sziasztok!
Kicsit hosszú sztori, de így lesz kerek szerintem.
Tehát június 18-án bevittem az iScooter i9MAX rolleremet a márka független szervizbe, mivel eléggé elkezdett csörögni, csattogni az első kerék. Mondták egyértelműen csapágy csere, mondtam rendben és kértem még hogy a féket is állítsák be, ha már szervizbe vittem akkor legyen az is rendben. Másnap jött az email, megcsinálták. Gondoltam szuper, ez gyorsan ment és minden rendben. Miután elhoztam, jött a hideg zuhany. Ugyan is amikor egy picit is nagyobb úthibán kellett átmennem a roller E16-os hibakódot dobott, villogot, sipolt, leállt alattam, de amikor kikapcsoltam és újra vissza a hibakód eltűnt és tudtam vele menni tovább, de a következő úthibánál ismét produkálta ezt. Természetesen visszavittem és elmondtam hogy ez és ez a probléma, mondták megnézik. Eltelt majdnem egy hét, nem jelentkeztek, így odatelefonáltam és hát elmondták hogy mentek vele ketten is próba utat de náluk nem volt ez a jelenség és ha nem dobja a hibakódot nem tudják megkeresni hol a probléma. Hát mondom oké, de valami akkor sem stimmel, mondtam rendben akkor elviszem. És ugye ahogy az szokott lenni újra és újra és már egyre sűrűbben produkálta az E16-os hibakódot, már nem csak a nagyobb de a kisebb úthibáknál is. Így ismét visszavittem, akkor már azért kissé ingerülten, konkrétan sipolva villogva, hibakód kíséretében hogy tessék itt a hibakód, de ezt azért orvosolják mert csapágy csere előtt soha nem dobott semmilyen hibakódot. Mondták oké, így már látják a hibakódot stb stb…majd másnap vagy talán két nap múlva jött is az email hogy elkészült. Bementem és azt mondták akkor hogy mivel cserélték a csapágyat és ott ilyen olyan kábelek le voltak ragasztva azt fel kellett szedni, újra ragasztani de elsőre lehet nem sikerült a ragasztás mert hogy valami két kábel kint volt, így újra ragasztották és hogy valószínűleg ez volt a gond. Megőrültem hogy végre tudom használni. Hazamentem vele, útközben mindenféle úthibára rágurultam kisebb és nagyobb sebességgel is, nem volt hibakód, király! Ami viszont feltűnt, hogy nem kapcsolt be a tempomat. Gondoltam biztos ahogy szétszedték a kábeleket törlődtek a beállítások. Hazaértem vele, telefon elő, applikáció ( minirobot) újra bekapcsoltam a tempomatot. Majd másnap reggel indulnék vele munkába és abban a pillanatban ahogy lenyomtam a gázkart már dobta is a hibákódot!!! Na és itt azért már kellően dühösen konkrétan betoltam munkába a rollert és munka után közvetlenül betoltam a szervizbe hogy valami nagyon nem fasza!! Tehát ez már a harmadik alkalom volt hogy visszavettem és ennek éppen tegnap volt 3 azaz HÁROM hete!! Kétszer telefonáltam már oda hogy mégis mi a helyzet, de csak azt a választ kaptam hogy folyamatban de még mindíg nem tudják mi a gond, valamilyen érzékelőt próbáltak cserélni, másik aksit próbáltak bele, motor kábelt de semmi!!! És már azzal jöttek hogy hát lehet teljes vezérlő cserer , mondom annak a vezérlőnek semmi baja nem volt, aztán már feszegették a dolgot hogy hát nem is biztos hogy a csapágy csere miatt van ez, mondom de, mivel előtte a rossz csapággyal is tudtam használni mindenféle hibakód nélkül!!!Szóval most jelen pillanatban ott tartok hogy holnap telefon, bemegyek érte ha kész, ha nincs kész de elég volt! Több mint egy hónapja már nem tudom használni. A csapágy cserét és fék beállítást kifizettem és úgy kaptam vissza hogy használhatatlan.
De őszintén szólva már nem is a szervíz hozzá állása vagy szakértelme vagy annak hiánya érdekel engem, hanem az hogy mi lehet a gond hogy ennyire nem lehet megtalálni a problémát??
Bocs, hogy ez ilyen hosszúra sikeredett de úgy gondoltam így teljes a kép!
Kérlek titeket, ha járatok már hasonlóan ( nem, nem szervíz téren) úgy értem hasonló problémával ilyen modellel kapcsolatban akkor adjatok tippet, tanácsot hogy mi lehet a gond, mi okozhatja ezt a hibakód jelenséget mert engem ez érdekel, de azon kívül természetesen másik szervizbe is el fogom vinni, hátha nagyobb szerencsével járok!
Köszi mindenkinek aki tud segíteni! ![]()
![]()
![]()
Szia,
Nálunk is volt már sima iScooter i9-nél E16-os hibakód pont mostanság.
A hall azenzorra / motorra gyanakodtunk, mert a manual szerint arra utal az E16.
A pantnerszervizünk (Dr. Roller Service) kivizsgálta és kiderült, hogy meg volt törve a motorkábel és kilőtte a hall szenzort.. ![]()
Remélem, hogy ezúttal sikerül megcsinálniuk. ellenkező esetben szívesen életre keltjük a rollered!
Egyébként elég fura, hogy így adják vissza. Ha már Te is hosszabbra fogtad, akkor én is elmesélem az első rolleremmel kapcsolatos szerviz sztorimat. ![]()
Egy Ninebot Segway pálcika rollerről van szó (egyébként a mai napig ezt használom).
Plázában vettem nagymultú sporteszköz boltból. Nem telt el egy év sem, de már elég sokat gyengült a gép, az emelkedőket nem bírta, alig gyorsult stb. Visszavittük a boltba, hogy garis a roller, vizsgálják be legyenek szívesek. Hazaküldtek, mondván, hogy Szlovákiában van a szerviz és oda kell majd visszaküldeni. Megtörtént.
Hetek teltek el, semmi válasz. Már a 2. hónap eltelt, mikor kaptunk egy hosszú listát, hogy mi minden rossz a rolleren és mivel ezek nem garanciális dolgok, ezért 160K körül számláznának.
Ah mondom, köszi.. kb. ennyi volt a roller. ![]()
Mindenesetre visszaküldték… úgy érkezett meg, mintha nem is az a roller lenne. Tele kopásokkal, a matricák leszedve úgy, hogy a nyoma megmaradt, a kerékvédő kupakok törötten.
Egyébként amióta megvan a rollerpiac, meg a szervizpartnerünk, nyilván jobban értünk hozzá és már tudjuk, hogy 90%-ban kamu volt, amit írtak.. az akkumulátor gyengült egyedül, de ezt már azelőtt gondoltuk, hogy visszaküldtük volna.
Egyébként most készítem a Tudástár menüpontot, ahol az ilyen hibakódok mellé szeretnénk majd leírást / megoldást tenni, csak elég nagy falat ennyi rollernél, de majd lehet apránként pakolom fel. ![]()
Elméletileg hall szenzor hiba. Mivel nem állandó és azt mondod csapágycsere után történt, én arra gyanakodnék, hogy valahol kábeltörés van. Sajnos a motorkábeleknél előfordul, hogy megégnek, elöregednek. Így ha megmozgatják őket, könnyen megtörnek. Először én megnézném a motorban a hall szenzorok állapotát, ha azokkal minden rendben, akkor a motorkábelek cseréjével kezdenék.